Vitagyn C
Vitagyn C
Vitagyn C

5 hasznos tipp, amivel elkerülheted a bakteriális hüvelyfertőzést!

1. Ne végezz irrigálást (hüvelyöblítést), kivéve, ha azt orvos írta elő!

A hüvely öntisztuló testtáj, amit normál esetben egyáltalán nem kell kimosni. Az indokolatlan öblögetés ugyanis károsítja a természetes hüvelyflórát, ami gyengíti a védelmet biztosító savas pH-t.

2. Az intimhigiéniát nem szabad túlzásba vinni!

A napi tisztálkodás elengedhetetlen, arra azonban ügyelni kell, nehogy a lúgos szappanok vagy egyéb tisztálkodószerek a hüvelybe jussanak. A biztonság kedvéért lehetőleg pH-barát, speciális intim mosakodókat érdemes használni, de azokat is csak külső lemosásra: a hüvely belső tisztítása nemhogy szükségtelen, hanem még káros is lehet!

3. Kerüld műszálas fehérneműket!

A szintetikus textilekbe könnyen belefülled az intim tájék, márpedig a nedves-nyirkos közeg ideális táptalaj a kórokozók szaporodásához.

A természetes, jól szellőző, pamut alapanyagú fehérnemű jobb választás lehet.

4. Inkább hanyagold a tangát!

A tanga mindennapos viselése ellen szól, hogy ennek az aprócska bugyinak a gáttájékodon csúszkáló keskeny textilcsíkja a bacik számára „hídként” szolgál, amelyen a végbélnyílástól könnyen eljuthatnak a hüvelybemenetig. Ha mégsem akarsz lemondani erről a vitathatatlanul szexi alsóneműről, akkor is azt tanácsoljuk, hogy a viselését korlátozd a randik idejére!

5. Menzesz idején kellő gyakorisággal cserélj tampont!

Ha túl sűrűn cserélsz tampont, lehet, hogy még szinte szárazan fogod eltávolítani, amitől kidörzsölődhet a hüvelyfal. Viszont túl hosszan sem szerencsés a tampont bent tartani, mert az alvadó vérrel átitatott vattadugóban elszaporodhatnak a baktériumok, és bakteriális hüvelyfertőzés alakulhat ki. Fontos, hogy mindig az aktuális vérzés erősségének megfelelő méretű tampont válassz, éjszakára pedig használj inkább betétet.

Vitagyn C hüvelykrém

Vitagyn C ® hüvelykrém a hüvelyi pH helyreállításával és a kórokozók szaporodásának gátlásával segít a bakteriális eredetű hüvelyi fertőzések és a visszatérő húgyúti fertőzések kezelésében és megelőzésében

  • Kettős védelmet nyújt – gátolja a kórokozók megtelepedését, prebiotikum tartalmával segíti a jótékony Lactobacillusok növekedését
  • Hozzájárul a hüvelyflóra helyreállításához – egészséges savas közeget teremt
  • Várandósság és szoptatás időszaka alatt is alkalmazható

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Ajánlott baktériumok okozta hüvelyi fertőzés (bakteriális vaginózis) és visszatérő húgyúti fertőzések kiegészítő kezelésre és megelőzésére.
Különösen hasznos visszaesés és antibiotikumos kezelés után. Pontosan és higiénikusan adagolható a krém mellé csomagolt applikátorral.