Vitagyn C
Vitagyn C
Vitagyn C
Vitagyn C
Vitagyn C
Vitagyn C

Kérdések és válaszok

Vitagyn_kura_alatt_szexelhetek
milyen_folyasom_van
mire_jo_a_vitagyn
megelozesre_hasznalhatom_a_vitagyn_c_keszitmenyt

Mire jó a Vitagyn C hüvelykrém és mit tartalmaz?

C-vitamint (aszkorbinsav) és ezüstcitrátot, savas (tejsav) kémhatású krémben.

Terhesség vagy szoptatás alatt alkalmazható-e a Vitagyn C?

Igen, a nőgyógyásszal történt egyeztetés után a Vitagyn C hüvelykrém biztonságosan alkalmazható várandósság és szoptatás idején is.

Hol lehet megvásárolni a Vitagyn C hüvelykrémet?

A Vitagyn C hüvelykrém kizárólag gyógyszertárakban kapható, nem támogatott, gyógyászati segédeszköz. Egy doboz Vitagyn C tartalmaz 1 tubust, melyben 30 gramm hüvelykrém található, valamint 6 db egyszer használatos applikátort.

A Vitagyn C-kúra alatt élhetek-e szexuális életet?

Gondold át, hogy a szokásosnál bőségesebb, sokszor kellemetlen szagú folyás mennyire lehet vonzó a partnered számára! Ha mégsem akartok a gyógyulásig várni, akkor bakteriális, vagy gombás eredetű hüvelyfertőzés esetén, óvszerhasználat mellett a szexszel is meg lehet próbálkozni. Óvszer nélkül, különösen a gombás fertőzés könnyen oda-vissza „száll”. A spermiciddel kezelt óvszer azonban nem lesz jó hatással a hüvelyflórára. Nem volna érdemesebb kivárni a kezelés végét? A hüvelygomba egyébként a férfi partnernél is okozhat tüneteket, és ilyenkor őt is kezelni kell. Trichomonas eredetű fertőzés esetén tilos a nemi élet mindkét fél teljes gyógyulásáig! Mivel nemi úton terjedő betegségről van szó, mindenképpen kell óvszert használni, a baj elkerülése végett.

Egészségpénztáraknál van-e támogatás a Vitagyn C hüvelykrémre?

A Vitagyn C hüvelykrém ún. CE számmal rendelkező, a gyógyászati segédeszközök csoportjába tartozó orvostechnikai eszköz, ezért az egészségpénztárak támogathatják.

Miben különbözik a bakteriális és a gombás hüvelyfertőzés?

Mivel a kétféle fertőzés különböző okból alakul ki, így a tüneteik, illetve a kezelésük is eltérő. Amint a nevük is elárulja, míg az egyiket baktériumok okozzák, a másik kialakulásáért az egészséges hüvelyflórában megtalálható Candida gombák túlszaporodása a felelős. A bakteriális hüvelyfertőzést (vaginózist) jellemzően bőséges, híg, áttetsző vagy szürkés színű és kellemetlen szagú hüvelyfolyás kíséri, amit valójában könnyű megkülönböztetned a hüvelygomba (candidiázis) tipikus tüneteitől: a gombás fertőzésre ugyanis a túrós-szemcsés állagú, fehér vagy sárgás színű hüvelyváladék és a szeméremtájékon tapasztalt viszkető, égő érzés utal. Bakteriális vaginózis (BV) kezelésére a nőgyógyász általában antibiotikum kúrát javasol, hüvelygomba fennállásakor pedig szisztémás (szájon át szedhető) gomba ellenes készítményt is kaphatunk. A célzott terápia mellett mindkét esetben szükség van a hüvelyflóra mielőbbi helyreállítását és a kellemetlen tünetek enyhítését szolgáló kiegészítő kezelésre: bakteriális vaginózis esetén erre alkalmas lehet a Vitagyn C hüvelykrém, hüvelygomba megjelenésekor pedig a Micovag Plus hüvelykúp.

Bakteriális hüvelyfertőzésemre gyógyszeres kezelést kaptam, mit tegyek, hogy ne fertőződjek meg újra?

Ha antibiotikumot kellett szedned, fontos tudnod, hogy ezek a gyógyszerek nemcsak a kórokozókat pusztítják el a szervezetben, hanem áldozatul eshetnek a hüvelyflóra hasznos tejsavbaktériumai is. Az antibiotikum-kúra után tehát fontos, hogy mielőbb helyreállítsd a hüvely savas pH-ját, amihez a Vitagyn C tejsavas hüvelykrém hasznos segítséged lehet.

Gombás hüvelyfertőzés esetén is hatékony a Vitagyn-C?

Gombás hüvelygyulladás esetén először mindenképp használjon kifejezetten gombaellenes készítményt. Az orvos által felírt kezelés befejezése után rögtön elkezdheti a Vitagyn C alkalmazását a hüvelyflóra helyreállítására.

Megelőzésre használhatom a Vitagyn C készítményt? Hogyan?

A Vitagyn C tejsavas hüvelykrém elősegíti a hüvelyflóra saját tejsavbaktériumainak növekedését, ezáltal képes biztosítani az egészséges savas hüvelyi pH-t. Mivel a savas közeg nem kedvez a kórokozók megtelepedésének és szaporodásának, a Vitagyn C hüvelykrém segítségével megelőzhető a bakteriális hüvelyfertőzés kialakulása. Antibiotikum-kúrákat követően különösen hasznos segítség lehet a Vitagyn C hüvelykrém, mivel a baktériumellenes gyógyszerek nemcsak a kórokozókat pusztítják el, de a szervezet hasznos baktériumait, köztük a hüvelyben élő Lactobacillusokat (tejsavbaktériumokat) is megtizedelik, emiatt megváltozhat a hüvely savas pH-ja, és a fertőzésekkel szembeni ellenállása is csökken.

Többször visszatérő hüvelyi fertőzésem volt, mit tegyek, hogy ne újuljon ki?

Gondold át, hogy a szokásosnál bőségesebb, sokszor kellemetlen szagú folyás mennyire lehet vonzó a partnered számára! Ha mégsem akartok a gyógyulásig várni, akkor bakteriális, vagy gombás eredetű hüvelyfertőzés esetén, óvszerhasználat mellett a szexszel is meg lehet próbálkozni. Óvszer nélkül, különösen a gombás fertőzés könnyen oda-vissza „száll”. A spermiciddel kezelt óvszer azonban nem lesz jó hatással a hüvelyflórára. Nem volna érdemesebb kivárni a kezelés végét? A hüvelygomba egyébként a férfi partnernél is okozhat tüneteket, és ilyenkor őt is kezelni kell. Trichomonas eredetű fertőzés esetén tilos a nemi élet mindkét fél teljes gyógyulásáig! Mivel nemi úton terjedő betegségről van szó, mindenképpen kell óvszert használni, a baj elkerülése végett.

milyen_eletkorban_fordul_elo_bakterialis_vaginozis

Ezüstallergiában alkalmazható-e a Vitagyn-C?

Nem, amennyiben Önnek ezüst allergiája van, ne alkalmazza a Vitagyn C-t.

Használható a Vitagyn C hüvelykrém egyéb hüvelyi készítményekkel egyidejűleg?

Nem használható.

Egyéb okból szedett antibiotikum kúrával (pl. légúti fertőzésre kapott kezelés) egy időben alkalmazható-e a Vitagyn C a hüvelyflóra védelmére?

Igen, a Vitagyn C hüvelykrém akár az antibiotikum-kúrával egy időben, vagy közvetlenül utána alkalmazható.

Milyen folyásom van? Mi okozhatja?

Ha a folyásom:

  • bőséges, halszagú, híg és szürkésfehér színű, akkor ez baktérium okozta hüvelyfertőzésre (bakteriális vaginózisra) utal
  • szagtalan, szemcsés-túrós és fehér vagy sárgás, akkor ez gombás hüvelygyulladás lehet
  • sárgászöldes, habos, bőséges, akkor ez nagy valószínűséggel trichomoniázis (szexuális úton terjedő fertőzés, a partner kezelésére is szükség van!)

Milyen életkorban fordul elő leginkább a bakteriális vaginózis?

A 17-45 éves nők legalább 30%-át érinti a baktériumok okozta hüvelyfertőzés. A hajlamosító tényezők viszont változnak az életkorral: fiatalabb korban pl. a szexuális aktivitás, szokások, terhesség, míg idősebb, változó korban lévő hölgyeknél a Lactobacillusok számára fontos ösztrogénszint csökkenése.

Milyen tényezők kedvezhetnek a bakteriális vaginózis kialakulásának?

Intenzív nemi élet, a partner gyakori váltogatása, rossz szociális körülmények, dohányzás, alkoholizmus, antibiotikumos kezelés (ún. széles spektrumú antibiotikumokkal), gyakori irrigálás, cukorbetegség, vérszegénység, visszatérő hólyaghurut, méhen belüli fogamzásgátló eszköz, hormonális kezelés (fogamzásgátló tabletták). Emellett minden olyan beavatkozás, ill. esemény, amely a hüvelyi pH megváltozását, valamint a védő hatású Lactobacillus-törzsek pusztulását eredményezi, pl. a bármilyen célból szedett antibiotikum nemcsak a bélflórát károsítja, hanem a hüvelyflórát is.

Tartalmaz-e parabént?

A Vitagyn C hüvelykrém parabénmentes.

Vitagyn C hüvelykrém

Vitagyn C ® hüvelykrém a hüvelyi pH helyreállításával és a kórokozók szaporodásának gátlásával segít a bakteriális eredetű hüvelyi fertőzések és a visszatérő húgyúti fertőzések kezelésében és megelőzésében

  • Kettős védelmet nyújt – gátolja a kórokozók megtelepedését, prebiotikum tartalmával segíti a jótékony Lactobacillusok növekedését

  • Hozzájárul a hüvelyflóra helyreállításához – egészséges savas közeget teremt
  • Várandósság és szoptatás időszaka alatt is alkalmazható

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Ajánlott baktériumok okozta hüvelyi fertőzés (bakteriális vaginózis) és visszatérő húgyúti fertőzések kiegészítő kezelésre és megelőzésére. Különösen hasznos visszaesés és antibiotikumos kezelés után. Pontosan és higiénikusan adagolható a krém mellé csomagolt applikátorral.