Vitagyn C
Vitagyn C
Vitagyn C
Vitagyn C
Vitagyn C
Vitagyn C

Tippjeink

megfelelo_higienia_menstruacio_alat

Hogyan szabadulj meg a bakteriális hüvelyfertőzéstől?

Bakteriális hüvelyfertőzés esetén fontos, hogy a lehető leghamarabb helyreállítsd a hüvely természetes, savas kémhatását. A „savanyú” közeg ugyanis gátolja a káros mikroorganizmusok megtelepedését, ugyanakkor kifejezetten elősegíti a jótékony Lactobacillusok szaporodását. Ezért fontos, hogy a hüvelyi pH normál tartományba kerüljön, amennyiben felborult az egyensúly. A savas pH helyreállításához hasznos segítséget nyújt a patikában vény nélkül kapható Vitagyn C tejsavas hüvelykrém.

Felfázás és bakteriális vaginózis – mi az összefüggés?

A „felfázást”, még ha a neve erre is utal, valójában nem a hideg, hanem azok a baktériumok okozzák, amelyek a húgycsőbe kerülve, majd azon feljutva elérik a húgyhólyagot, ahol megtelepednek és szaporodásnak indulnak. Így alakul ki a hólyag gyulladása, azaz a hólyaghurut, ami gyakori vizelési ingerrel jár, illetve pisilés közben nem egyszer égő, szúró fájdalmat is okoz. A tünetekért felelős, hívatlan „baktériumvendégek” akár a húgycsőnyílással szomszédos hüvelyből is érkezhetnek, és ennek akkor lehet különösen nagy a valószínűsége, ha valakinek éppen bakteriális hüvelyfertőzése van. Olyankor nagy számban vannak jelen a káros baktériumok a húgycsőnyílás közelében. A bakteriális vaginózist emiatt sem szabad kezeletlenül hagyni!

megfelelo_higienia_menstruacio_alat

5 hasznos tipp, amivel elkerülheted a bakteriális hüvelyfertőzést

Hú, mik azok? nagyon érdekel!

Miről ismerhető fel a bakteriális hüvelyfertőzés?

A bakteriális hüvelyfertőzés könnyen felismerhető , mivel jellegzetes tünete a bőséges és híg hüvelyfolyás, amely lehet áttetsző vagy szürkésfehér színű, a szaga pedig meglehetősen kellemetlen, leginkább haléra emlékeztet.

Mi az, amit egy nőnek egy antibiotikum-kezelés után meg kell tennie?

Gyakran írhat fel orvosunk antibiotikumot, például egy egyszerű megfázás bakteriális felülfertőződése, vagyis a nátha szövődményeinek (pl. arcüreggyulladás, tüdőgyulladás) jelentkezése, vagy mondjuk hólyaghurut esetén. Előfordulhat, hogy alacsony dózisú antibiotikum tartós szedését javasolják bizonyos betegségek kiújulásának megelőzésére. Az antibiotikum ugyanis hasznos fegyver a kórokozókkal szemben, csakhogy sok esetben nemcsak a nemkívánatos mikroorganizmusokat pusztítja el a testünkben, hanem a szervezet hasznos baktériumállományát is megtizedeli, így a kezelésnek a hüvelyflóra tejsavbaktériumai is könnyen áldozatául eshetnek. Fontos tehát, hogy minden nő tisztában legyen vele: antibiotikum-kúrák után – a bakteriális hüvelyfertőzés kialakulásának megelőzésére – szükség lehet a hüvelyflóra helyreállítására is, pl. Vitagyn C tejsavas hüvelykrémmel!